marismezulis
SeasonsSite-specific light installation

The 200-meter LED wall at Omotesando Hills (Tokyo) was initially a bare technical element with no clearly defined artistic concept. Designating the surface as a "light margin" led to a visual approach for softening the impact of the facade on the streetscape while activating it as a buffer for the intense vehicular and pedestrian traffic. Extensive testing identified the capabilities and limitations of the hardware to create a programmatic framework for a two-year interstitial run. Loops at various times of day and night sampled and layered natural light phenomena, geometric patterns, particle systems and traditional Japanese iconography in a seasonally-oriented colour cycle.




Seasons, 2006-2007; site-specific light installation, variable interstitial loops.

Concept, design and images by Maris Mezulis in collaboration with Yu Maruno / GLMV. Commissioned by JTQ Inc. / Mori Building Company. Produced by Culture Engineering Foundation Inc.

installation light
Last update 19 Aug 2019